Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Gothenburg Continence Research Center GCRC

Sveriges första inkontinensforskning GCRC startar nya studier till hösten

FORSKNING:Nu får Sverige sitt första forskningscentrum för inkontinens Gothenburg Continence Research Center GCRC. På Sahlgrenska akademin i Göteborg kommer ett hundratal personer inom olika discipliner att vara knutna till det nya centret. Dessutom har man lyckats locka en av världens främsta forskare till en gästprofessur. Under hösten startar de första studierna.

– Vi behöver forskning som är baserad på verkliga behov hos den enskilde individen och inom vården. I dag saknas det vetenskapliga studier kring framför allt behandlingsmetoder vid inkontinens. Där hoppas vi att det nya centret ska kunna bidra med ny kunskap, säger Hans Bergh, Globalt ansvarig för innovationer inom inkontinensområdet på SCA och ansvarig för samarbetet med centret. Här till vänster i bild, med vår prefekt Ian Milsom som är ansvarig för det nystartade centret. Läs mer på AkademiLiv


 

Sidansvarig: Susanne Lj Westergren|Sidan uppdaterades: 2016-06-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?