Göteborg blir värd för internationell storkonferens kring inkontinens 2019

The International Continence Society ICS lockar årligen över 3000 delegater från världens alla hörn till en unik tvärvetenskaplig konferens kring inkontinens. I stor konkurrens med Paris och Glasgow tog Göteborg hem mötet för 2019.

Ian Milsom, professor i gynekologi och obstetrik, och prefekt för vår institution, är en av dem som kämpat hårt för att få hit mötet, han blir nu mötesordförande. Detta i samverkan med de vetenskapliga ordförandena Kari Bø, professor i träningsvetenskap och fysioterapi samt rektor vid Norges idrottshögskola, Karl Erik Andersson professor emeritus vid avdelningen för klinisk kemi och farmakologi vid Lunds universitet och Anders Mattiasson professor emeritus vid avdelningen för urologi vid Lunds universitet

- Detta känns enormt roligt. En bidragande orsak kan säkert vara att Sverige har en lång vetenskaplig tradition inom inkontinensforskning och många av våra framstående forskare har varit engagerad i ICS och dess viktiga arbete. Så är vi också en fantastisk mötesstad, säger Ian Milsom.

För mer information, se här den vinnande videon och dokument på ICS’s webbsajt.

Deltagarna kommer från många olika discipliner men med ett gemensamt forskningsintresse kring urinblåsans och de anorektala funktionerna och dysfunktionerna.

Mötet 2019 hålls mellan den 17-20 September och består av ett 2-dagars utbildningsprogram följt av en 3-dagars vetenskapliga program. Abstracts som under åren presenterats vid stämman publiceras i Journal of Neurourology & urodynamik (officiella tidning ICS).

Se även GPs artikel "Göteborg i centrum för urinläckage "

Sidansvarig: Susanne Lj Westergren|Sidan uppdaterades: 2016-01-29